четвртак, 27. јул 2017.

Mlavske terme-srpska vatrena voda




Vruče kao u paklu-lepo kao u raju!


Objekat Mlavskih termi ili Banje Ždrelo (nije baš jasno šta je zvaničan naziv) građen je u gastarbajtersko tevtonskom stilu. Smestio se u zaleđu planina Mali i Veliki Vukan. Pomalo zastrašujuči, više bih voleo da je inspiracija bila narodno graditeljstvo ovog kraja.


Ulaznica za bazen košta 500, za ležaljke 100, za velnes 300. Bazena ima dovoljno, voda je termalna (40 C). Možete se i namazati jošaničkim blatom, za koje tvrde da je lekovito. Ima dosta masažera, za one koji su došli pod stresom. Postoje par restorana: etno, brza hrana i italijanski. Italijanski nije bio otvoren. Što se brze hrane tiče sendviči su držani van rashladnih vitrina. U etno restoranu hrana je ukusna, a cene (i pića) prihvatljive. Usluga brza i kvalitetna. Organizovana je i besplatna degustacija belih i crvenih vina iz dve bačve ukrašene duborezom Dodatni velnes oralno enološki. Svaka čast!


Moglo bi da bude više svlačionica, tuševa i toaleta. Ormarići se zatvaraju impozatnim katancima, a ključ nostite s sobom. Za kanac ostavljate depozit od 400 din.Osoblje je samo delimično uniformisano, ali dosta ljubazno. Centar radi i zimi.


Za velnes i tobogane morate se penjati mokrom stepenicama, što nije baš dobro rešenje. Pri tome, razdragana dečica jurcaju, pa lako može doći do povrede. Malo je nejasno zašto velnes radi tek od 12 h, i zašto je u parnom kupatilu totalni mrak.


Velnes sačinjava slana soba, hamam, parno kupatilo i sauna. Rashladiti se možete tropskim kišama i vodopadom. Prijatan ambijent, dozirana upotreba led osvetljenja, panoramski pogled na bazene. Ugođaj možete upotpuniti i masažom i ribicama koje če vam obraditi stopala. Naravno, to se dodatno naplaćuje.


Ovde možete i prenoćiti, u hotelu "Dvorac" po ceni od 2000 do 3000 din. Mislilo se i o kamperima, pa su u ovom centru i oni našli svoje mesto. Ispred centra prodaju se narodne rukotvorene, ali i čuveni homoljsko med i KOK sirevi. Ispred kompleksa, nalazi se malo jezero s termalnom vodom, za cicije.


Moram ukazati i na (ne)kulturu posetilaca. Kao da su sami, ne haju uopšte za ostale goste, a ako vas odgurnu ili fauliraju u bazenu, pre će govno pojesti, nego izgovoriti mrsku reč "izvinite". No sve se gradi pa i na ovom polju treba poraditi.


Isti vlasnik, povratnik iz Švajcarske, identični centar je otvorio i u Soko Banji. Želimo mu sreću i uspeh u daljem radu

Нема коментара:

Постави коментар